Продават апартаменти на атрактивна цена по Черноморието

Те са в Слънчев бряг, Несебър, Свети влас и Ахелой

Продават апартаменти на атрактивна цена по Черноморието

НАП пусна в продажба над 20 атрактивни имота по Южното Черноморие на изключително занижени цени. Имотите са апартаменти и офисни площи и се намират в Ахелой, курорта Слънчев бряг, Несебър и Свети влас. Цените за квадратен метър са повече от примамливи, коментират брокери, предаде Kmeta.bg.

Например един от апартаментите в Несебър струва 650 лева за квадратен метър. Подробна информация за търговете може да се намери в сайта на Националната агенция за приходите - www.nap.bg.

Крайната мярка e наложена на длъжници, които не са предприели каквито и да е действия за погасяване на задълженията си. Някои от тях поетапно са натрупвали просрочени задължения към републиканския бюджет.

139 млн.лв. просрочени задължения са събрали данъчните в Бургас за първите шест месеца на годината. Сумата е с 14 милиона повече от същия период на миналата година. От приходното ведомство в морския град отчитат тенденция за нарастване на доброволното погасяване на просрочени задължения от страна на бизнеса, а също и на физическите лица.

Около 20% от лицата и фирмите с просрочени задължения обаче остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство. В тези случаи се предпиремат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество.

Териториалната дирекция на НАП - Бургас е поставила под постоянно наблюдение 1077 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева.

Още интересни новини четете в Kmeta.bg

Коментари: 0