Прокуратурата и ДАНС издирват купувача на БТК

Комисията за защита на конкуренцията не успяла да намери адреса на LIC33

Прокуратурата и ДАНС издирват купувача на БТК

Снимка: архив БГНЕС

ДАНС и прокуратурата участват в издирването на компанията LIC33, която се представя за купувач на БТК, "Дунарит" и още ключови за страната ни предприятия. За помощ към службите са се обърнали от Комисията за защита на конкуренцията, която прочува обстоятелствата около сделката за едно евро.

КЗК е изпратила писмо до LIC33 и компаниите, които са част от сделката за едно евро още на 30 март т.г. на адрес 20, Rue Cambon, 75001 Париж с искане за информация за тези сделки. На  14.4.2015 г.писмото е върнато обратно с отметка от френските пощи „адресатът е непознат на посочения адрес“.

Антимонополната комисия е започнала проверка заради множеството публикации за навлизането на чуждестранната компания у нас, като собственик на един от най-големите телекомуникационни оператори и ключови предприятия в сферата на отбраната и авиацията. КЗК ще продължи с усилията си да получи информация от LIC 33 относно евентуалните сделки по придобиването на БТК ЕАД, Нуртс България АД, Фърст Диджитъл, ЕАД, Дунарит АД, Авионамс АД, ТВ 7 ЕАД, ГАРБ Аудиенс Рисърч България АД и Сана Спейс Хотел Хисаря АД., се казва в съобщение на комисията.

От там посочват, че невъзможността за връзка с LIC33 поставя под въпрос дали изобщо е направено прехвърлянето на собствеността. Освен това по закон комисията трябва да бъде потърсена за разрешаване на сделките, което до момента не се е случило. 


КЗК не е уведомена и дали LIC 33 да са поискали разрешение от Брюксел. След получаването на цялата изискана информация от въпросните 7 дружества КЗК ще прецени дали са налице основания за образуване на  производство.
Коментари: 0