Прокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков и други 7 души

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари

Прокуратурата повдигна обвинения на Миню Стайков и други 7 души

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Специализирана прокуратура е повдигнала обвинения на осем души след акцията в Карнобат. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.


Обвинените са посочени само с инициали -М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. Първите инициали показват, че става въпрос за Миню Стайков и синът му Стайко Стайков, а инициалите И.Д. най-вероятно са на кмета на Карнобат Иван Димитров. 

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо над 1 млн. лв., а на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.
Коментари: 0