Прокуратурата ще провери „Обединени патриоти“ за блокадата на границата

Според главния прокурор е извършено недопустими действия срещу български граждани

Прокуратурата ще провери „Обединени патриоти“ за блокадата на границата
Софийска градска прокуратура започва проверка на депутати, които заедно със своите симпатизанти не допускаха граждани да преминават границата преди изборите. Два дни преди изборите представители на „Обединени патриоти“, сред които бяха съпредседателят Валери Симеонов и Ангел Джамбазки, не даваха на автобуси с турски граждани да преминават границата. Стигна се и до сблъсък на границата.

От пресцентъа на прокуратурата съобщават, че са получили множество сигнали от граждани че на 24 март 2017 г. в района на ГКПП „Капитан Андреево“, по време на митинг, са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите.

Според сигналите са налице данни за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 167 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на проверката ще бъдат изискани от средствата за масова информация всички записи и предавания, съдържащи кадри от поведението на лицата, срещу които са сигналите. Ще бъдат снети обяснения от граждани и длъжностни лица (служители на МВР) и ще се изискат относимите по случая документи.
Коментари: 0