Пазарът не реагира на официалното започване на Brexit

Впечатляващо покачване на златото за тримесечието

Пазарът не реагира на официалното започване на Brexit
Управителя на Фед в Чикаго Чарлс Евънс призова за още едно или две повишения на лихвите през 2017. Колегата му от Бостън Ерик Розенгрен отиде още по-далеч считайки, че на всяко следващо заседание на Фед до края на 2017 година трябва да има повишение на лихвите. Според него четири повишения на лихвите са напълно състоятелни.

Предстоящите продажби на жилища в САЩ скочиха до най-високи нива след април 2016. Покачването за месеца беше 5.5% при прогнози за ръст от 2.5%.

На долара му липсваше ясна посока като доларовия индекс се търгуваше около 100.

След като представители на ЕЦБ заявиха, че са предпазливи за каквито и да е коментари по отношение на монетарната политика преди юни и увериха пазара, че извънредната подкрепа засега остава, еврото слезе срещу щатската валута и не успя да затвори над 200-дневната пълзяща средна.

Високодоходните валути като канадския и австралийския долар напреднаха благодарение на поскъпването на петрола.

Със задействането на член 50 паунда се търгуваше така че първо удари стоп ордери в посока надолу, а после нагоре и в крайна сметка остана без промяна за деня.

Спад на доходността по американските и европейските облигации

Доходността на американските облигации спадна след речите на представители на Фед, които вдъхнаха увереност за повече от още две повишения на лихвите през 2017.

Доходността по европейските книжа също спадна като начело на понижението бяха германските облигации. Тук причината беше, че представители на ЕЦБ проявиха загриженост ако доходността продължи да нараства.

Впечатляващо покачване на златото за тримесечието

Златото отново отчете печалби при официалния старт на Brexit процеса. Жълтият метал е с впечатляващия ръст от 9.1% за тримесечието. Златото обаче среща големи трудности с преодоляването на съпротивата при 200-дневната пълзяща средна. Среброто продължава да демонстрира сила след преодоляването на нивата от 18 долара за тройунция. То е на път да регистрира трето седмично повишение, а съпротива е 18.46 долара.

Петрола скочи до триседмичен връх след като стана ясно, че запасите в САЩ са нараснали за седмицата с 900 000 барела, но прогнозите бяха за по-голям ръст. В допълнение запасите на бензин и дестилати спаднаха с повече от очакваното, а доставките от Либия са нередовни. При американския лек суров петрол цената преодоля 200-дневната пълзяща средна, която сега би трябвало да дава подкрепа.

Продължава силното покачване на европейските индекси

Смесено представяне на американските индекси като Стандард енд Пуърс и Насдак нараснаха, но Дау Джоунс не успя да ги последва и се търгуваше в рейндж от 40-50 пункта през цялата сесия. Енергийният сектор се представи най-силно благодарение на поскъпването на петрола с 2%.

Европейските индекси скочиха силно за втори пореден ден като начело на покачването беше Франция. CAC 40 се повиши с 0.45%, докато Dax в Германия нарасна с 0.44%, а FTSE100 в Лондон спечели 0.41%.
Коментари: 0