Протест на 1 септември срещу цената на горивата

Гражданите се организират в социалните мрежи

Протест на 1 септември срещу цената на горивата
3767 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Граждани организират национален протест срещу високите цени на горивата. Той ще се състой на 1 септември 2015 г. на площад "Народно събрание". Инициативата е започнала вчера в социалната мрежа Facebook, където вече са потвърдили участието си около 2000 души.

Протестът ще се проведе в няколко града в страната - в София пред Парламента, Бургас - на магистралата под и над детелината при Българово, Варна - магистралата при летище Варна подходите към Варна и София.

Призивът на събитието е: "Българи дойде време отново да сме задружни", групата призовава за протест през есента. В нея се казва още, че "В цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по-големи отколкото в България. Всички заедно можем да променим това".

В призива на протеста се посочва, че виновните са в парламента и е време да им се потърси сметка.

"Не сме доволни от цената на горивата. Не сме доволни от качеството на горивата. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни. Свалете Цената на ГОРИВАТА!", пише в групата на протеста.

Подкрепи Economic.bg