Проверка на плаж „Обзор-юг“ установи липса на достатъчно спасители

При инспекцията на централния плаж в Обзор не са открити нарушения

Проверка на плаж „Обзор-юг“ установи липса на достатъчно спасители
Внезапна проверка на плажовете „Обзор-юг“ и „Обзор-централен“ направи министърът на туризма Николина Ангелкова. Нарушение е открито на южния плаж в курортния град, където е нямало достатъчно спасители. 

Според специализираната наредба за водноспасителната дейност те трябва да са по двама на пост, но на някои от постовете на ивицата са само по един човек, отбеляза министър Ангелкова. Плажът обаче е почистен с машина и предлага добри условия на посетителите.

При инспекцията на централния плаж в Обзор не са открити нарушения, има достатъчно спасители и необходимите медицински пунктове.В инспекцията участва и кметът на Обзор Христо Янев.

При предишна проверка на „Обзор-юг" експерти от туристическата администрация са констатирали наличие на допълнителен преместваем обект, който не е отговарял на схемата, одобрена от Министерството на туризма. Той е предлагал масажни услуги. Обектът  вече е премахнат, констатира министър Ангелкова. На концесионера на плаж „Обзор-юг“ ще бъдат направени предписания за отстраняване на пропуските.

Проверките на морските плажове ще продължат до края на летния сезон – те са планови, внезапни и по сигнали, съобщават от ведомството. 
Коментари: 0