Путин поздрави България по повод 3-ти март

Той е уверен, че традициите, културната и духовна близост, ще продължат да служат като основа за развитието на сътрудничеството

Путин поздрави България по повод 3-ти март

Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин поздрави България по случай Националния ни празник 3-ти март. Съобщението е публикувана в официалния сайт на Кремъл и е адресирано до президента Румен Радев.

„Приемете сърдечни поздравления по повод знаменитата дата - 140-годишнина от Освобождението на България от османското иго”, пише в поздрава.

Руският президент добавя, че „тези дни си спомняме за „подвигана руските войници и българските опълченци, рамо до рамо сражаващи се в Шипка и близо до Плевен. Благодарение на тяхната смелост, издръжливост и самоотверженост древната българска държава беше възстановена”.

Путин изразява увереност, че общите исторически традиции, здравото приятелство и взаимопомощ, културна и духовна близост, ще продължат да служат като надеждна основа за развитието на разностранно сътрудничество между нашите страни.

В края на писмото Путин пожелава на Радев добро здраве и успех, а на „братския народ в България – благополучие и просперитет”.

Коментари: 0