Qualcomm ще получи до $4.7 млрд. от патентния спор с Apple

Qualcomm очаква приходи до 5.5 млрд. долара през следващото тримесечие

Qualcomm ще получи до $4.7 млрд. от патентния спор с Apple

Снимка: Wikimedia

292 ~ 1 мин. четене

Apple ще плати висока цена, за да сложи край на правната битка с доставчика на чипове за мобилни телефони Qualcomm.

Qualcomm очаква между 4.5 млрд. и 4.7 млрд. долара от гиганта от Купертино по споразумението за шестгодишния патентен лиценз, който хвърли двете компании в продължителни и тежки съдебни битки. Това става ясно от финансовия отчет на производителя на чипове за второто тримесечие на 2019 г.

Споразумението включва еднократно плащане от Apple на Qualcomm, шестгодишно лицензионно споразумение между двете компании и ангажимент от страна на Apple за закупуване на чипове Qualcomm. Плащането се равнява на малка част от паричните и търгуеми ценни книжа на Apple на стойност 225.4 млрд. долара.

Извън това плащане, Qualcomm изчисли, че очаква приходи от 4.7 млрд. долара до 5.5 млрд. долара през следващото тримесечие. От тях приблизително 1.23 млрд. долара ще дойдат от патентни лицензи.

През март тази година стана ясно, че най-големият световен доставчик на чипове за мобилни телефони Qualcomm Inc спечели правната битка срещу Apple Inc за три нарушени патента.

Qualcomm остава в лицензионен спор с Huawei Technologies Co Ltd, но китайската компания извършва междинни плащания, докато преговорите продължават. Qualcomm разреши спор с Samsung Electronics Co Ltd миналата година.

Коментари: 0