Радев започва срещи за организацията на парламентарните избори

Държавният глава първо ще се срещне с министъра на здравеопазването

Радев започва срещи за организацията на парламентарните избори

Снимка: Красимир Свраков

768 ~ 1 мин. четене

По инициатива на държавния глава Румен Радев в президентската институция започват консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани, съобщават от президентската институция.

Първите срещи ще се проведат на 05 януари, вторник.

От 11.00 часа държавният глава ще се срещне с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов, а от 13.00 часа президентът Румен Радев ще разговаря с проф. д-р Радка Аргирова,  Проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Александър Симидчиев.

Припомняме, че президентът Румен Радев вече обяви дата, на която ще се проведат парламентарните избори – 28 март 2021 г.

С обявяването на дата, в началото на декември, той даде категоричен отговор на въпроса, дали е възможно отлагането им с два месеца, каквато възможност дава законът. Припомняме, че говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) каза по-рано, че е добре да се помисли в посока отлагане на изборите заради епидемичната обстановка в страната.Подкрепи Economic.bg