Ръководителят на IBM ще консултира Доналд Тръмп

Очаква се първото заседание на съвета да се проведе в началото на февруари 2017 г.

Ръководителят на IBM ще консултира Доналд Тръмп

Главният изпълнителен директор на компанията IBM Corp. Вирджиния Ромети влиза в екипа на 16-те бизнес лидери, които ще консултират новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, пише The Wall Street Journal.

Тя ще бъде единственият мениджър на високотехнологична компания в съвета, в който влизат още ръководителите на General Motors Co., JPMorgan Chase & Co., Wal-Mart Stores Inc., The Walt Disney Co., а също и бившият директор на Boeing Co. "Членовете на форума ще бъдат призовани да споделят своите лични мнения за това как държавните политики влияят върху икономическия растеж, създаването на работни места и производителността", - се посочва в съобщение за пресата. Съветът ще предостави "пряк достъп" на президента до ярките и талантливи представители на бизнес елита, се казва в изявлението .

Очаква се първото заседание на съвета да се проведе в началото на февруари 2017 г. Бизнес лидерите ще се срещнат с Тръмп за съвети за това как той да изпълни плана за спиране на потока на работни места от САЩ в други страни. Тръмп многократно обеща да предотврати оттеглянето на производства и работни места от САЩ в чужбина.

Така след победата на президентските избори в обиколката на страната той каза, че възнамерява да използва административни лостове и подчерта, че предприемачите ще са изправени пред сериозни последствия при подобни стъпки ще бъдат. Например, те ще се облагат с 35% данък "на границата", каза новоизбраният президент.

Коментари: 0