Ралица Агайн подаде оставка

По нейни думи оставката е емоционална, а не заради допуснати нарушения

Ралица Агайн подаде оставка
Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн обяви, че подава оставка. По нейни думи "оставката е емоционална, а не заради допуснати нарушения". Това обяви тя пред журналисти в Народното събрание, а по-късно и председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи заявлението от парламентарната трибуна.

По време на днешното извънредно парламентарно заседание ще бъде гласувана оставката на зам.-председателя на КФН. На него се обсъжда и ситуацията с фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик".

"За мен това е емоционален и морален акт като съпричастност към гражданите. Но съм категорична, че КФН не е допуснала пропуски, също така няма пропуски в законодателството, които да са засегнали интересите на българските граждани", каза Агайн при представянето на доклада си по казуса "Олимпик" и преди гласуването на оставката ѝ.

В петък КФН даде пресконференция, на която Агайн каза, че Комисията няма вина по случая с фалита на "Олимпик", както и че до ситуацията се е стигнало заради европейските правила, позволяващи на компании от една страна членка на ЕС да работят и на територията на другите страни от Блока.
Коментари: 0