Wizz Air свали български пътници в Барселона и София заради технически проблем

От авиокомпанията обясняват, че технически проблем на самолет A321 е довел до използване на самолет с по-малък капацитет

Wizz Air свали български пътници в Барселона и София заради технически проблем
Български пътници са били свалени от самолети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air в Барселона и София заради технически проблем. 

Според информация на сайта за българи в Испания причината е била overbooking  - т.е. продадени повече билети, отколкото места в самолета. 22-ма са българите свалени от полет W64406, излетял на 18 август в 22 ч. от летище Ел Прат за София и 40 души от полет W64405, излетял малко по-рано от Летище София от Терминал 1 за Барселона, цитират от изданието.

Economic.bg се свърза с представител на авиокомпанията, от която ни обясниха, overbooking не е имало, а причините за свалянето на пътници са изцяло от технически характер.

„По оперативни причини на 19 август 2018 г. Wizz Air трябваше да изпълни полетите W6 4405/4406, София-Барселона-София, вместо със самолет Airbus A321 със самолет Airbus A320, който е с по-малък капацитет на местата. Поради тази причина се наложи няколко пътници да бъдат пренасочени към по-късен полет. Засегнатите клиенти бяха информирани своевременно съгласно съответните регулации и политиката на Wizz Air“, пише още в становището на превозвача.
Коментари: 0