„Разбитото сърце“ на Мъск потопи цената на биткойн

Криптовалутата е на около 27 хил. долара разлика от последния си рекорд в средата на април

„Разбитото сърце“ на Мъск потопи цената на биткойн

Снимка: БТА

3023 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Цената на биткойн пое надолу и причината отново е милиардерът Илон Мъск. В четвъртък той публикува ново съобщение в социалната мрежа Twitter, в което намеква завоалирано за раздяла с криптовалутата, предава Reuters. Поевтиняването наруши тазседмичното стабилизиране на криптосектора.

Към 13:00 ч. биткойн се търгува за 36 821.65 долара, според Coindesk.

В последния си туит Мъск публикува поредно меме с препратка към песента на Linkin Park „In the End“, като описанието бе само емоджи "разбито сърце" и знакът за биткойна.

В момента биткойн е на около 27 хил. долара от последния си рекорд, постигнат в средата на април, когато се търгуваше за близо 65 хил. долара. Но днешният спад бе значително по-скромен от други, предизвикани и преди от Мъск.

Според някои анализатори в момента биткойн се консолидира, преди да достигне нови рекорди. Но начинът, по който туитовете на Мъск влияят на цената му, увеличават съмненията, че криптовалутата може скоро да спечели по-голяма институционална подкрепа.

Въпреки спадовете биткойн е нагоре с 285% за последната година, а втората по големина криптовалута – етер – е поскъпнала с над 1000%.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg