Регионалният министър обеща през 2020 г. да се ремонтират четвъртокласни пътища

Парите от тол системата щели да отиват за рехабилитация на пътищата, коментира Петя Аврамова

Регионалният министър обеща през 2020 г. да се ремонтират четвъртокласни пътища
През 2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще осигури рехабилитацията на пътищата с приходите от тол таксите и от бюджета ще остават средства за четвъртокласната пътна мрежа. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на форум „Европейски, национални и местни приоритети“, който се провежда в рамките на 32-рото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България, цитира „Фокус“.

Във връзка с искане на сдружението 100 млн. лв. от бюджета на АПИ да се преразпредели към общините, Аврамова уточни, че на 16 август толсистемата ще бъде пусната в тестов режим и 2019 г. не е годината, в която „АПИ ще разполага с много голям собствен бюджет, събран от приходите от тол и от винетни такси“. Тя заяви, че през 2020 г., когато системата трябва да работи в пълния си капацитет, ще има възможност част от държавния бюджет да се пренасочи към пътищата от четвъртокласната пътна мрежа. 

"Джи Пи Груп” са обявили медийно, че се отказват от тунел „Железница” на магистрала „Струма”, но не са декларирали това пред пътната агенция и е в рамките на закона строителната фирма в крайна сметка да започне работа по участъка, за изпълнител на който е била определена. Това коментира регионалният министър във връзка с подписания днес договор между АПИ и "Джи Пи груп" за строителството на тунел "Железница".

Коментари: 0