Ретро клавиатурата Penna напомня на пишеща машина

Клавиатурата е съвместима с Windows, iOS, и Android устройства

Ретро клавиатурата Penna напомня на пишеща машина

Снимка: Elretron

Ретрото е все повече на мода. Интересът към виниловите плочи сред меломаните се възражда, а от няколко години фото маниаците все по-често посягат към старите лентови камери. Тези течения не остават встрани от вниманието на технологичните компании, които се стремят да задоволяват потребителските търсения и разработват все по-любопитни джаджи с винтидж привкус. 

В отговор на ретро-технологичната мания се появява и най-новата bluetooth клавиатура Penna. Разработена от компанията Elretron, тя изцяло отговаря на съвременните технически изисквания, но дизайнерски наподобява стара пишеща машина. 

Клавиатурата не е първа по рода си. Тя доста напомня на ретро версията на Lofree, която обаче не успя да оправдае очакванията. Сега надеждите са, че Penna ще успее да компенсира пропуските на конкуренцията и да предложи на потребителите не само добра визия, но и високо качество, пише The Verge.

Penna идва в две версии. Едната е с кръгли, хромирани по краищата, ретро клавиши, а другата е с по-модерно изглеждащи квадратни клавиши. Потребителите могат да изберат между пет цвята. 

Със своя страничен лост Penna изключително много напомня на някогашните пишещи машини, който служеше за започване на нов ред или връщане нагоре по листа. Макар и да не е необходим за една bluetooth клавиатура, той все пак не е единствено за декорация. Идеята му е да служи за бутон, който бързо и лесно да запаметява отделни думи или цели фрази, позволявайки по-бързо писане. 

Penna се свързва посредством bluetooth и е съвместима с Windows, iOS, и Android устройства. Клавиатурата работи с АА батерии, но има и опция да се включи в контакт чрез кабел. 

Penna е първият продукт на стартиращата компания Elretron. Досега стартъпът е разработвал единствено прототипи, а в момента събира финансирана за своето устройство посредством платформата за групово финансиране KickStarter. 

Клавиатурата ще струва 99 долара и се очаква да влезе в продажба през Август тази година. 


Коментари: 0