Ричард Брансън разкри как кръщава самолетите на Virgin

Идеята на милиардера е забавна

Ричард Брансън разкри как кръщава самолетите на Virgin

Снимка: Virgin

Един от малките жестове, които карат хората да се усмихват, когато летят с Virgin Atlantic, са уникалните дизайн и имена на самолетите.

"Често ме питат как са наречени определени самолети и много хора са забелязали музикалните връзки в някои от тях. Всичко това е връщане към корените на Virgin като музикален лейбъл - когато пуснахме Virgin Atlantic, Virgin Records беше най-големият независим музикален лейбъл в света. Затова обичаме да почитаме това наследство, като се заиграваме с имената на някои от любимите ни групи и песни", обяснява създателят на компанията - милиардерът Ричард Брансън.

По този начин и екипът се вдъхновява за работа, докато тече регистрацията на полетите за самолетите с необикновени имена на хитове.

Така например полет G-VROY напомня за легендата Рой Орбисън и песента Pretty Woman. 

Регистрацията на G-VDIA е свързана с The Beatles, защото полетът е наречен Lucy In The Sky. 

Два самолета са посветени на Дейвид Бауи, G-VUFO е наречен Lady Stardust, докато G-VZIGG е Dream Jeannie.

Има и много други музикални самолети, носещи женски имена - от Uptown Girl до Dancing Queen, и от Ruby Tuesday до Jersey Girl.

Всъщност наскоро представихме четири нови самолета Airbus A330-200, които ще се присъединят към флотата на Virgin Atlantic от март, а три от тях са с музикални имена: Dreamer Believer, Honky Tonk Woman и Strawberry Fields, казва още Брансън пред "Бизнесинсайдър".
Коментари: 0