Rolls-Royce съкращава 4600 работни места

Те ще са предимно в Обединеното кралство

Rolls-Royce съкращава 4600 работни места

Снимка: Rolls-Royce

Британската инженерингова компания Rolls-Royce планира да съкрати 4600 работни места в опит да намали разходите си. Фирмата обяви днес, че ще направи съкращения през следващите две години, тъй като се стреми да намали годишните разходи с 400 млн. паунда ($535 млн.) до 2020 г. Повечето съкращения на работни места ще бъдат в Обединеното кралство.

Те идват като част от по-широко преструктуриране в Rolls-Royce. През януари компанията съобщи, че планира да се съсредоточи върху основната си дейност - производството на двигатели и енергийни системи за авиацията, отбраната и енергийната индустрия.

Компанията съобщи още, че в резултат на преструктурирането ще поеме еднократно финансов удар от 500 млн. паунда (670 млн. долара).

Компанията има около 50 000 служители.

През финансовата година, приключила през март 2018 г., Rolls-Royce отчита печалба от 4,9 млрд. паунда (6,6 млрд. долара), което е рязко възстановяване след отчетената загуба от 4,6 млрд. паунда през предходната година.

В началото на 2017 г. фирмата изплати £671 милиона (900 милиона долара), по споразумение за корупционни разследвания от властите в Съединените щати, Великобритания и Бразилия.

Компанията също така разрешава проблеми, свързани с реактивните й двигатели Trent 1000, които се използват в самолетите Boeing 787. Първоначално тя съобщи за проблеми с линията за двигатели през 2016 г.

Rolls-Royce произхожда от луксозния автомобилен производител, с който споделя името си, но двете са отделни компании. Rolls-Royce Motor Cars е собственост на немския автомобилен концерн BMW.
Коментари: 0