Румънската Dacia навлиза на нов голям пазар

В същото време по-големи компании излизат от него

Румънската Dacia навлиза на нов голям пазар

Снимка: Unsplash

2165 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Румънските автомобили Dacia навлизат на нов голям пазар – Австралия. Там те ще се пласират от местния вносител на Renault – Ateco Group, който казва, че европейската марка „е узряла достатъчно“, за да се разшири и до там, предава Romania Insider.

Dacia Sandero и версията Sandero Stepway биха могли да бъдат „върха“ на румънската марка в Австралия, заедно с SUV модела Duster и с пикапа Oroch, посочва вносителят.

Ще доведем Dacia тук. В момента разговаряме за подробностите“, посочва Невил Крайтън, директор на вносителя, в коментар за един от най-важните ходове на Dacia през последните години.

В момента се правят оценки, така че през 2022 г. ще бъде въведен пълен набор от гамата на марката.

Навлизането на австралийския пазар може да доведе до продажби от няколко хиляди единици на първия етап, които по-късно могат да се увеличат до няколко десетки хиляди.

Австралия се оказва изключително взискателен пазар за по-сложни марки. Ford, Toyota или General Motors са затворили производството си, а някои дори и бизнеса си в тази страна през последното десетилетие, тъй като не са били в състояние да се справят с изискванията на местните купувачи. Популярните модели в момента включват пикапите Ford Ranger и Toyota Hilux, но също така и компактната Toyota Corolla.

Подкрепи Economic.bg