Русия ще глобява за реклами на турски курорти

Турция ще загуби около 4,5 млн. туристи

Русия ще глобява за реклами на турски курорти
232 ~ 1 мин. четене
Глоби грозят туристическите агенции в Русия, които рекламират курортни дестинации в Турция. Ще бъдат санкционирани агенциите, които продават промоционални ваканционни пакети за турските курорти или предоставят информация за природните забележителности, или положителни коментари на летовници.

Това заяви говорителката на Роспотребнадзор (Комисия за човешкото здраве и институционална защита на потребителите) Анна Сергеева в интервю за руско радио, цитирана от турски медии, предаде БГНЕС.

Интензивни проверки вече се провеждат както на място във фирмите, така и на интернет сайтовете им. Това ще доведе до големи загуби за туризма на Турция и до отлив на около 4,5 млн. туристи. В продължение на много години руснаците са втори по брой туристи в южната ни съседка. 

Мярката е само част от санкциите на Кремъл след инцидента със сваления руски бомбардировач.

Припомняме, че на 24 ноември Турция свали руски бомбардировач край сирийско-руската граница. Вследствие на това руският президент президентът Владимир Путин подписа указ, който предвижда въвеждане на визи за турски граждани, прекратяване на чартърните полети между двете страни и препоръка руските туроператори да се въздържат от работа в Турция.

Руснаците няма да могат да купуват в магазините турски мандарини, домати, краставици и други плодове и зеленчуци, забраната за внос включва и замразено кокоше месо, сол и карамфили, които досега се доставяха от Турция. 

Влезе в сила и забрана за дейността на турски компании в строителството, туризма, хотелиерския бизнес и услугите за държавни и общински нужди, съобщи по-рано руското правителство в изявление, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Подкрепи Economic.bg