Руските туристи ще се завърнат в Египет това лято

Полетите между двете държави се възобновяват отново

Руските туристи ще се завърнат в Египет това лято

Снимка: Pixabay

Директните полети до египетските курорти могат да бъдат възобновени през втората половина на май, заяви Мая Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR) по време на брифинг.

„Както никога досега на руския пазар, руските туристи са близо до официалното съобщение за датата на откриване на директни полети с курортите в Египет. Според предварителната ни информация тази дата е малко вероятно да се падне през майските празници, най-вероятно втората половина на май“, каза Ломидзе.

По-рано специалният представител на руския президент за Близкия изток и Африка, заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов заяви, че чартърните полети от Русия до египетските курорти Хургада и Шарм ел Шейх ще бъдат възобновени в близко бъдеще. По време на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Египет е възможно да се постигне предварително споразумение по този въпрос, отбеляза той.

По-рано, през февруари, египетското министерство на гражданската авиация съобщи, че Москва и Кайро са постигнали „принципно споразумение“ за връщането на полетите. Русия забрани чартърните полети до египетските курорти в Червено море през ноември 2015 г. след експлозия в небето над Синайския полуостров на руския самолет A321 по маршрута от Шарм ел Шейх до Санкт Петербург. Тогава загинаха 224 души.

Коментари: 0