Руския бизнес на икономически форум в Пловдив

На него ще се обсъдят проекти за съвместно сътрудничество

Руския бизнес на икономически форум в Пловдив

„В Пловдив има благоприятен климат за инвестиции. Най-голямата зона в България – Тракия икономическа зона, е подкрепена от 9 общини и 2 клъстера. Това е първият район за целенасочена подкрепа от държавата, като инвестициите вече надхвърлят 1.1 милиарда евро, а компаниите в зоната наброяват 120 от Европа, САЩ, Канада, Япония и др". Така заместник- кметът Розалин Петков представи града и региона пред голяма руска бизнес делегация на среща в Община Пловдив.

Гостите от Русия са в града за участие в Третия българо-руски бизнес форум, който ще се проведе утре в Пловдив. Организатори са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес. Заместник генералният директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес Александър Ермошин заяви, че представители на руския бизнес се надяват да намерят партньори в България.

В Третия българо-руски бизнес форум ще вземат участие руски компании със сериозен интерес от различни видове сътрудничество с български фирми. Трибуната на форума дава възможност на едно място да се събере бизнесът от двете страни, като се създадат благоприятни условия за взаимодействие между деловите среди и се осигурят възможности за установяване на преки контакти между българските и руските предприятия от следните сектори: машиностроене, строителство, химическа промишленост, дърводобив и дървопреработка, селско стопанство и земеделие, фармация, козметика, хранително вкусова промишленост и туризъм.

Коментари: 0