Ryanair отчита 66% ръст в печалбите

Компанията прогнозира стабилни цени за билетите

Ryanair отчита 66% ръст в печалбите

Снимка: БГНЕС

232 ~ 1 мин. четене

Ирландската Ryanair - най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа – отчете ръст от 66% в печалбата си за годината до края на март. Ръстът на превозените от компанията пътници е близо три пъти по-голям от първоначалните очаквания.

За годината печалбата след данъци е възлязла на 867 милиона евро. От компанията прогнозираха също така по-нататъшно повишение на финансовия резултат до нива между 940 и 970 милиона евро. Броят на превозените пътници е нараснал с 11% до 90 милиона спрямо очакваното повишение от 4% в началото на годината.

„Благодарение на ниските цени, които предлагаме на нашите клиенти, продължаваме да се раздваме на добър ръст на бизнеса си“, коментира изпълнителният директор на компанията Майкъл Орайли в изявление, цитиран от CNBC.

От Ryanair коментираха, че цените на билетите ще се запазят относително без промяна през следващите шест месеца до септември.

Основният конкурент на компанията – easyJet, обяви по-рано, че приходите на пасажерско място ще се понижат с около 4% за тримесечието до юни. От Ryanair очакват да увеличат броя на пасажерите си с 10% за годината до края на март през 2016 г.

За последната една година акциите на компанията са се повишили с 58%. За сравнение, акциите на easyJet са поскъпнали едва с 3% за същия период.

Подкрепи Economic.bg