Ryanair няма да връща пари за полети през ноември

Пътниците ще могат да пренасочат билета си за по-късен етап без такса, ако не успеят да летят заради новите ограничения заради Covid-19

Ryanair няма да връща пари за полети през ноември

Снимка: Unsplash

1800 ~ 2 мин. четене

Ryanair няма да връща пари за полети през ноември, които са се състояли, но заради новите ограничения заради пандемията, пътниците не могат да се възползват от тях. Това обяви главният изпълнителен директор на авиокомпанията Майкъл О’Лиъри. Той уточни, че тези пътници ще имат възможност да пренасочат билета си напред във времето без да плащат допълнителни такси.

Няма да има възстановяване на пари за полети, които не са отменени. Не сме се отказали обаче от отмяната на таксите за промяна на резервации, каза той, цитиран от The Guardian.

Думите му идват точно в момент, когато Англия отново е напълно блокирана и са забранени всички несъществени пътувания в страната. Това е поредната държава, която предприема стъпка към пълно блокиране заради разпространението на вируса, което може да доведе и до повторно блокиране на въздушния трафик.  

Ryanair изплати 1.5 милиарда евро парични компенсации или ваучери за отменени полети след избухването на Covid-19 в Европа през пролетта.

„Ryanair сега рискува да обиди своите пътници с отказа си да възстановява суми въпреки невъзможността за пътуване. Някои авиокомпании непрекъснато нарушават правилата и игнорират предупрежденията на регулатора“, казва Рори Боланд, редактор в графа „пътувания“ на потребителската група Which

О’Лиъри определи повторното блокиране на държави като „напълно неефективно“ и каза, че те отразяват правителствените неуспехи в справянето с пандемията.

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа отчете загуба от 197 млн. евро (178 млн. лири) за шестте месеца до 30 септември в сравнение с печалба от 1.15 млрд. евро за същия период на миналата година, тъй като превози 17 милиона души, което е с 80% по-малко. Компанията заяви, че загубата ѝ през втората половина на годината ще бъде още по-голяма

Ryanair миналият месец обяви, че още намалява полетите си през зимата – с 40% до март в опит да компенсира увеличаващите се разходи. Въпреки това компанията се надява на силно възстановяване на пътуванията през следващото лято, ако приемем, че се появи ваксина срещу Covid-19, която да е достъпна за всички.

Подкрепи Economic.bg