Ryanair свива драстично полетите си от Летище Бургас

Компанията е обявила само 3 линии за летния сезон

Ryanair свива драстично полетите си от Летище Бургас
3596 ~ 1 мин. четене
Нискотарифната авиокомпания Ryanair свива драстично полетите си от Летище Бургас през летния сезон, информира „Капитал“. Според информация на изданието ирландският превозвач е обявил само 3 линии – Краков, Варшава и Братислава, като от 2 април до 26 октомври ще има едва 214 самолетодвижения на авиокомпанията.

"Случилото се с Ryanair беше доста учудващо, тъй като обратната връзка беше много положителна. Никакви оперативни проблеми не е имало", казва Георги Чипилски, директор на "Летище Бургас", пред изданието. "По мое лично мнение този глад за нискотарифни компании в Европа и фалита на някои от европейските превозвачи предизвикаха, предполагам, анализи от страна на Ryanair дали за тях няма да е по-изгодно да се пренасочат другаде в Западна Европа", смята Чипилски.

Припомняме, че в края на март 2018 г. нискотарифната авиокомпания откри 11 линии от черноморското летище, като заяви, че ще отвори и база на летището. Година по-късно обаче компанията не откри целогодишни полети. Четири общини в региона създадоха фонд, с който да се покриват част от разходите на Ryanair – за реклами на сайта на авиокомпанията на региона. В него общо са били заделени 400 хил. лв., но превозвачът не е стигнал до използване на средствата.
Коментари: 0