„Арена Арда” ще бъде модернизирана с 2.5 млн. лв. държавни пари

Стадионът в Кърджали ще бъде реновиран, за да играе местният частен клуб домакинските си мачове там

„Арена Арда” ще бъде модернизирана с 2.5 млн. лв. държавни пари

Снимка: ПФК \"Арда\"

Стадион „Арена Арда” в Кърджали ще бъде модернизиран с 2.5 млн. лв. Средствата са от бюджета на Министерството на младежта и спорта за тази година, а отпускането им е одобрено на днешното правителствено заседание.

Модернизирането на спортния обект ще бъде една от стъпките от изпълнението на националната програма за развитието на България до 2020 г. Освежаването на стадиона е по конкретно подточка „Развитие на спорта и повишаване на физическата култура на населението“, пише в мотивите на Министерския съвет.

„Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя - като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак“, коментира премиерът Борисов днес, по време на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Припомняме, че в началото на август премиерът Борисов пое личен ангажимент към ръководството на "Професионален футболен клуб Арда Кърджали 1924" АД да бъдат отпуснати средства на частния футболен клуб, с които да бъде реновиран стадионът. Собственици на отбора с по 40% дял са Стефан Пешев и Петър Пешев, които са управители на строителната фирма "Пътстройинженеринг" АД.

Изграждането на добре функционираща система за физическа култура и спорт в общините спомага за възпитание на съвременна ценностна система на личността - обществени, образователни и културни ценности, и има превантивна роля срещу ранно отказване от образование, асоциални прояви, престъпност, наркомания, пише още в мотивите към решението на правителството.
Коментари: 0