С конкурса „Кмет на годината“ помагаме на общините

И тази година е възможно хората директно да подкрепят своя градоначалник чрез онлайн гласуване

Боян Томов, издател на сайта и вестника Кмета.БГ:

С конкурса „Кмет на годината“ помагаме на общините

Снимка: Красимир Свраков

492 ~ 1 мин. четене

Чрез конкурса „Кмет на годината“ искаме да дадем по-голяма публичност на всички проекти, които българските кметове реализират в своите общини и повече хора да разберат какво се случва в различните населени места. Това каза Боян Томов, издател на сайта Kmeta.bg и едноименния вестник, в интервю за "Фокус". Той разказа за ежегодния конкурс "Кмет на годината", който и тази година ще даде възможност на гражданите да подкрепят своя градоначалник в онлайн гласуването.

„Българският градоначалник работи в доста дискомфортна ситуация, не само заради пандемията, а и заради финансовите проблеми, които имат общините. С конкурса ние искаме да дадем по-голяма публичност и повече хора да разберат какво се случва в различните населени места и какви проекти се реализират. Имаме 265 общини, 265 кмета, избрани мажоритарно от своите съграждани, всеки ден разработват различни проекти на различни теми, които да бъдат полезни на гражданите. Нашата идея с този национален конкурс и националното гласуване да можем да дадем по-ясна картинка какво се случва в страната“, обясни Боян Томов.

Конкурсът „Кмет на годината“ 2020 се провежда за 8 поредна година, като дава възможност на стотици граждани да дадат своя избор чрез платформата kmetnagodinata.bg в осем категории.

Боян Томов подчерта, че интересът от страна на гражданите към конкурса е висок, тъй като те се чувстват ангажирани да дадат своята оценка на местната власт. „В рамките на 24 часа хиляди хора гласуваха, което нас ни изненада и имаме доста голям ръст, но за момента ще запазя тези детайли, докато не бъдат обработени напълно. Срещаме различни случаи, - граждани, които провокират и правят кампания да се гласува за техния кмет, да се гласува за техния град, защото са впечатлени от определени проекти в града и по този начин да благодарят на своя кмет“, каза още той.

"Това е една поощрителна награда за всяка общинска администрация, която работи близо и с гражданите", отбеляза Боян Томов.

Подкрепи Economic.bg