8 са кандидатите за строителен надзор на новия обходен път на Бургас

Трасето с дължина 4.7 км, а прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв., без ДДС

8 са кандидатите за строителен надзор на новия обходен път на Бургас

Снимката е илюстративна

Общо осем фирми са подали оферти в процедурата за определяне на изпълнител на строителен надзор и изготвяне на комплексен доклад при изграждането на северния обходен път на град Бургас. Това съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Трасето с дължина 4.7 км, а прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв., без ДДС.

Компаниите кандидати са „Трафик Холдинг“, обединение „Пътнадзор“, в което влизат „Пловдивинвест“ АД и „Консулт Инженерингс“ ЕООД“, друго обединение, подало оферта е „План Инвест Обход Бургас“, в което са „План Инвест Пловдив“, „Инфра Контрол“ и „Инфра Инвест“, кандидати са и „Трансконсулт – БГ“ ООД, „Строл – 1000“, „Пътинвест-инженеринг“, обединение „Бургас 2020“ с участници: „Пътконсулт 2000“ с участници , „Ен АР Консулт“ ЕООД и „Три ЕС“ ЕООД, както и „Строй Експерт Електро 2018“ ДЗЗД, в което са: „Геоексперт България“ ЕООД и „Строй тех надзор“ ЕООД.

Новият обходен път ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Изграждането на трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Новият участък ще осъществява връзка със съществуващата пътна мрежа чрез 4 възела. Индикативната стойност за строителството е близо 53 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

С изграждането на обходния път транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ по път І-6 Бургас – София и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на областния град за улеснение и повишаване на безопасността на пътуващите.

Коментари: 0