САЩ готвят ново условие за влизане на чужденци – пълна ваксинация

Целта на Джо Байдън е да премахне ограниченията за пътуване, за да стимулира транспорта и туризма

САЩ готвят ново условие за влизане на чужденци – пълна ваксинация

Снимка: Unsplash

1452 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Администрацията на американския президент Джо Байдън обмисля да въведе нова мярка за пристигащи граждани в САЩ. За да бъдат премахнати ограниченията за пътуване, всички чуждестранни посетители ще трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID, съобщава Reuters, позовавайки се на свои източници от Белия дом.

Байдън иска да премахне ограниченията за пътуващите, за да даде тласък на авиокомпаниите и туристическия сектор, но в същото време новите случаи на силно заразния „Делта“ вариант се увеличават. Изискването, което обмислят властите, ще важи за чуждестранни граждани от всички страни.

Белият дом е провел разговори с представителите на най-големите авиокомпании. Обсъдено е как точно да се приложи подобна политика. Администрацията на Белия дом трябва да даде отговор какви документи ще приема за извършена ваксинация, както и дали ще допуска граждани с ваксини, които все още не са разрешени от регулаторните органи в САЩ.

Изискването ще важи за гражданите, пристигащи по въздух. Все още не е ясно дали пристигащите от Мексико и Канада ще са задължени да доказват ваксинация за влизане в страната. Понастоящем единствените чуждестранни пътници, на които е разрешено да преминават по суша в Съединените щати от Мексико и Канада, са основни работници като шофьори на камиони или медицински сестри.

Подкрепи Economic.bg