\"Само аз нямам нищо общо със сделката за ЧЕЗ\"

Бойко Борисов, министър-председател на България

Цитат на деня:

\
1920 ~ 1 мин. четене
"От казаното от ръководството на ЧЕЗ вчера, това, което разбрах е, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка".

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание по повод изказванията на представители на чешката компания в последните дни пред български медии.

"Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам", каза премиерът. 

"Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил. Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти", добави Борисов. 

"Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система, което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно". 

"Оттук нататък Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия. Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне", заяви още Борисов.
Подкрепи Economic.bg