\"Само в Баден-Баден има климат като във Вършец\"

Бойко Борисов, премиер на България

\
4172 ~ 1 мин. четене

Климатът тук е прекрасен, само в Баден-Баден има подобен въздух като във Вършец. Полагам едно по едно усилия и хората ги виждат. Новата спортна зала във Вършец е подходяща за балнеолечение, за подготовка на отбори, вместо нашите спортисти да ходят по Турция и Гърция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на спортна зала във Вършец, съобщи Агенция „Фокус“.

Според премиера изграждането на тунела под Шипка и тунела под Петрохан, биха били прекрасни за държавата. „Лошото е, че в северозапада нямаше проекти – дори АМ „Хемус“, която е жизненоважна, няма проектиране“, подчерта Борисов.

„В момента проектираме, едновременно търгуваме търговете, за да върви по-бързо работата на инженерите, за да може да се включим по-бързо, както съм обещал на хората, и да строим догодина. Парите сме ги заделили, те са над милиард. След „Марица”, „Тракия” и „Струма”, това е изключително важно да го направим и за северозапада. От едната страна е „Хемус”, от другата Русе-Велико Търново, Ботевград-Мездра, и разбира се тунелът под Шипка и тунелът под Петрохан.

"Тези милиарди, които са изхарчени за Цанков камък и за Белене, ако бяха вкарани в тази инфраструктура, тези региони щяха да са добре“, допълни премиерът.

Подкрепи Economic.bg