Samsung Display ще инвестира $11 млрд. до 2025 г. в модернизация на линиите си

Индустрията за дисплеи се намира в момент на свръхпредлагане на пазара

Samsung Display ще инвестира $11 млрд. до 2025 г. в модернизация на линиите си

Снимка: БТА

Samsung Display – бизнес звено на Samsung Electronics и доставчик на екрани за играчи като Apple, заяви в четвъртък, че ще инвестира 11 млрд. долара в съоръжения и проучвания, за да модернизира производствената си линия. Стъпката идва на фона на свръхпредлагане на пазара, породено от слабо глобално търсене на смартфони и телевизори, предава Reuters. 

Малко над 8 млрд. долара от всички предвидени средства ще бъдат изхарчени до 2025 г. Останалата част ще се инвестира в изследвания и разработки за производство на по-модерни екрани. 

Новината за готвената инвестиция идва в момент, когато производителите на панели в Южна Корея се борят със забавеното търсене на LCD телевизори и смартфони, както и с нарастващата конкуренция от китайските играчи и миграцията на водещите клиенти към OLED екрани. 

Целта на многомилиардната инвестиция през идните пет години е тя да се насочи към превръщането на една от LCD линии в съоръжение за масово производство на по-модерни екрани с „квантови точки“, се казва в съобщение на Samsung Display. 

Миналия месец Samsung обяви, че преустановява производствената линия на LCD екрани. Такива гигантът има общо шест на брой, една от които в Китай. „Нашата компания планира да преодолее кризата в голямата дисплей-индустрия чрез активни инвестиции“, се посочва още в съобщението. 

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и зам.-председателят на Samsung Electronics Джей Ли, наследник на конгломерата Samsung Group, присъстваха на церемония по подписване на предложената инвестиция в четвъртък в производствения обект на Samsung Display в южнокорейския град Асан. 

Samsung планира да започне експлоатацията на своята нова модернизирана линия от 2021 г. с месечен капацитет от 30 000 листове. 

В началото на годината компанията стартира програма за доброволни съкращения на служители в бизнес отдела за дисплеи в Южна Корея. 
Коментари: 0