Samsung работи по дисплей, който да скрие и камерата под повърхността

Не е ясно кога и в кои смартфони може да се използва новият тип екран

Samsung работи по дисплей, който да скрие и камерата под повърхността

Снимка: БТА

Технологичният гигант Samsung работи по телефонен дисплей, в който предната камера ще остане скрита под повърхността, подобно на скенера за пръстови отпечатъци в новите Galaxy S10 на марката. 

„Макар да не е възможно да се направи през следващите една до две години, технологията може да се придвижи напред до точката, в която дупката на камерата ще бъде невидима, без да влияе по никакъв начин на функцията ѝ”, казва Янг Бьон-дук, вицепрезидент на R&D звеното за мобилни комуникации на Samsung, цитиран от CNBC. 

С последните си телефони компанията демонстрира желание да сведе до минимум тъй наречените прорези (където се разполагат камерата и други сензори), каквито се наблюдават при iPhone и други Android устройства. В Galaxy S10 корейският гигант остави съвсем малко място за обектив. 

Сега, изглежда, Samsung иска да запълни целия дисплей с пиксели, без да оставя никакво видимо място за камери и сензори. Предизвикателството е да се осигури възможност на камерата да прави качествени снимки без светлинни смущения. 

От думите на Янг не става ясно дали компанията ще произвежда масово такива панели – с екран без прорези и рамки. Apple също ползва дисплеи на Samsung, така че не теория не е изключено и американският гигант да се възползва от иновацията.
Коментари: 0