Партията на Марешки се отказа да напуска парламента

От партия \"Воля\" чакат среща с ГЕРБ

Партията на Марешки се отказа да напуска парламента

Партията на Веселин Марешки „Воля“ няма да напусне парламента, както лидерът ѝ обяви по-рано. Това обяви Марешки в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Той обясни, че от „Воля“ ще осигурят кворум в парламента, но ще участват само в дебати, които според тях са важни.

Партията иска да се срещне тази сряда с представители на ГЕРБ, от които да разберат каква е визията за продължаването на управленския мандат. "Търсим дали е възможен компромис, с който да осигурим сигурността в държавата", обясни Марешки. По думите му "Воля" ще постави условия на управляващите и ако те бъдат приети, партията ще остане в парламента. 

Според Марешки информационното пространство, както и обсъжданите теми в пленарната зала, са се пренаситили с теми, които не засягат пряко благоденствието на българския народ. Затова от партията искат да се срещнат с ГЕРБ в сряда, за да разберат каква е визията за продължаването на управленския мандат.

Председателят на „Воля” коментира и ситуацията с вероизповеданията и дълговете на Главното мюфтийство, за които първо стана ясно, че ще бъдат опростени, а след това – че ще бъдат разсрочени.

„Нова договорка между ДПС и „Обединени патриоти”. ГЕРБ просто прави услуга на коалиционния си партньор – на явния и неявния”, коментира Марешки.

Коментари: 0