Samsung работи по два нови сгъващи се телефона, твърдят източници

Те ще са с различен тип сгъване от Galaxy Fold

Samsung работи по два нови сгъващи се телефона, твърдят източници

Снимка: БТА

Samsung работи по два нови сгъваеми смартфона в опит да се възползва навреме от формиращата се в момента пазарна ниша, съобщава Bloomberg. Новината идва броени дни, след като компанията представи първия си телефон от този род – Galaxy Fold. 

За единия от бъдещите сгъваеми смартфони се казва, че ще е подобен на мида (вертикално сгъващ се), а за другия, че ще е подобен на Mate X на Huawei, казват запознати с плановете на южнокорейската компанията, пожелали анонимност. Galaxy Fold се сгъва навътре, подобно на тетрадка, а версията на китайския производител навън. 

Galaxy Fold ще се продава за 1 980 долара, като се очаква да дебютира на пазара през април. 

Все още е рано да се прецени какво ще е търсенето на този тип смартфони, като мненията за бъдещето им са разнопосочни. Няколко големи играчи в сектора вече представиха свои варианти на огъващите се телефони, в това число Samsung, Huawei, LG, а други се канят да сторят това скоро. От водещите производители само Apple не дава такива заявки. 

„Все още никой не знае какъв е идеалният дизайн“, казва Брайън Ма, вицепрезидент на изследователската компания IDC. По думите му времето е назряло за експерименти. „Много от тези дизайни няма да бъдат успешни, но индустриалните играчи ще научат ценни уроци по пътя“, уточнява той. 

Говорител на Samsung е отказал коментар по информацията за разработването на нови огъващите се телефони от компанията.  
Коментари: 0