Samsung смело инвестира в иновации въпреки коронавируса

Samsung инвестира близо 10% от приходите си в научноизследователска дейност

Samsung смело инвестира в иновации въпреки коронавируса

Снимка: Samsung

792 ~ 1 мин. четене
Samsung обяви тримесечните си финансови резултати миналата седмица, а днес разкри каква част от приходите бива обратно вложена в научноизследователска и развойна дейност (НИРД). 

От данните на Samsung за отчетеното тримесечие става ясно, че компанията е похарчила 5.36 трилиона вона (около 4.36 милиарда долара) за научна и развойна дейност. Инвестицията надминава предишния вътрешен рекорд от 5.32 трилиона вона, който бе поставен още през първото тримесечие на 2018 година. 

Общата сума за НИРД през първото тримесечие на 2020 г. представлява 9.7% от продажбите на Samsung. 

Гигантът  успя да счупи и друг рекорд в областта на научноизследователската и развойна дейност –  целевите средства, изразходвани за период от дванадесет месеца, се равняват на 20.19 трилиона вона, надминавайки прага от 20 трилиона вона за първи път в историята си.

Корейската компания потвърди, че ще продължи с инвестициите и развитието, както е планирано, а коронавирусната пандемия е малко вероятно да навреди на тези процеси. Samsung притежава повече от 180 000 патента по целия свят, от тях 5 075 са в Южна Корея, а над 8 700 в Съединените щати.

Коментари: 0