Съобщение, че Viber става платен, обиколи мрежата

От компанията обаче отрекоха подобни намерения

Съобщение, че Viber става платен, обиколи мрежата
6916 ~ 2 мин. четене

Съобщението, че Viber става платен, обиколи социалните мрежи в четвъртък. В него се твърди, че от събота приложението за съобщения и разговори ще стане платено.

Спам съобщение приканва потребители, които имат поне 10 контакта в телефона си, използващи приложението, да изпратят съобщението, като така за тях то би останало безплатно, в противен случай от събота сутринта Viber щял да бъде платен.


От компанията веднага разпространиха изявление, че тази информация е невярна и разпространяваното съобщение е фалшиво.

Новината опроверга и Атанас Райков, ръководител на Viber за Централна и Източна Европа.

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

Във връзка с разпространилото се днес верижно съобщение във Viber:
1) Viber е и винаги ще бъде безплатен
2) Нашата мисия е свободната и неограничена комуникация между хората по света
3) Viber никога не използва верижни съобщения или каквито и да било индиректни канали в приложението за съобщаване на важна информация за нашите потребители

Моля ви да споделите това съобщение, за да могат максимално много хора да разберат, че препращайки спама до своите приятели, само им създават излишни притеснения.

От представителството в Централна и Източна Европа на приложението за чат и телефония по интернет разпространиха успокоително съобщение до потребителите си.

„Мили Viber потребители, към много от вас днес е било изпратено спам съобщение, че в събота сутрин Viber ще стане платен. Тази информация не е вярна и негов източник не е Viber. Нашата любима апликация Viber е безплатна и ще остане такава за вас и всички Viber потребители в целия свят. Молим ви да не разпространявате спам съобщението от снимката долу, за да предодвратим заедно опасността то да достигане до нашите близки и приятели. Благодарим ви!“

Подкрепи Economic.bg