Състезателната игра Mario Kart Tour вече е налична за Android и iOS устройства

Месечният абонамент е на същата цена като за гейминг платформата Apple Arcade

Състезателната игра Mario Kart Tour вече е налична за Android и iOS устройства
Дългоочакваният дебют на играта Mario Kart Tour за мобилни устройства вече е факт. От днес тя може да бъде изтеглена на iOS и Android устройства. 

Mario Kart Tour двуседмична безплатна версия. След това желаещите ще трябва да плащат по 4.99 долара месечно. От Nintendo явно смятат, че изживяването си струва, тъй като впечатление прави, че цената е същата като тази за Apple Arcade – платформа за видео игри с налични над 100 заглавия. 

Играта обаче стартира с някои ограничения. Засега например няма опция за включване на много играчи едновременно. Очаква се това да стане възможно на по-късен етап. 

Прогнозите на инвеститорите, а и на играчите по отношение на Mario Kart Tour са големи заради успеха на компанията при конзолите, както и заради продължителното време, през което Nintendo се отдаде на разработка.  „Това вероятно е най-важното пускане на продукт за мобилни устройства за Nintenod от дълго време, ако не и изобщо“, коментира Серкан Тото, основател на компанията за консултации в сектора на игрите Kantan Games, цитиран от Reuters. 

Мобилната игра Mario Kart Tour е поредното приключение на мустакатия водопроводчик, известен със силно подчертания си италиански акцент. От дебюта си през 1981 г. Mario е виртуалното лице на японската компания и знак за качество за много от най-добре продаваните заглавия в бранша.


Коментари: 0