9 съвета как да съкратим опашките на летището

Спестете си ценно време преди полета, като прочетете следните съвети

9 съвета как да съкратим опашките на летището
Един от главните фактори, които определят колко рано трябва да сме на летището, когато пътуваме със самолет, са дългите опашки при проверките за сигурност и паспортен контрол. Процесът на чакане е стресиращ и изтощителен, а при по-лоши обстоятелства, той може до доведе и до това да изпуснем полета си. Спестете си ценно време преди полета, като прочетете следните съвети.

1. Изберете по-късата опашка

Макар и да ви се струва очевидно, това правило важи с пълна сила. Повечето летища разполагат с два или повече контролни пункта и тези, които се намират по-близо до гейтовете с повече трафик, обикновено са по-ангажирани от другите.

2. Избягвайте струпванията преди опашките

Често, пред опашките с чакащи се струпват групи от хора, които тепърва започват да търсят документите си и реално все още не са взели своя ред. Заобиколете ги и си осигурете място на опашката без забавяне.

3. Подгответе документите си за пътуване предварително

Не изчаквайте до последния момент, за да потърсите паспорта и бордната си карта, а вместо това ги подгответе, така че да са готови за проверка.

4. Изтеглете бордната си карта офлайн

Ако сте планирали да използвате телефона си, за да покажете бордната си карта, се препоръчва да я изтеглите предварително в случай, че загубите достъп до интернет докато сте на летището.

5. Пригответе лаптопа и течностите си последни в багажа

Не чакайте до последно, за да извадите лаптопа и течностите си, които сте поставили на дъното на своя багаж. Най-разумно е, след като се запознаете с изискванията за ръчен багаж, да ги опаковате на удобно и леснодостъпно място

6. Не носете течности, гелове или аерозоли, които надвишават 100 мл.

Ограниченията за ръчен багаж изрично забраняват пренасянето на течности, гелове или аерозоили, които надвишават 100 мл. Изключение към това правило са определени лекарства, разтворимо бебешко мляко и майчина кърма.

7. Свалете якето, колана си и други метални предмети предварително

Подобно на споменатото в съвет 5, това да се подготвите предварително се отплаща. Свалете от себе си всички предмети, които биха могли да задействат детектора за метал, преди да достигнете поточната линия за багаж. Така ще спестите на вас и хората зад вас ценни минути.

8. Изберете деня и часа на полети си внимателно

Опитвайте се да избегнете ранните полети през седмицата и в часовете между 16:00 и 20:00, тъй като тогава има най-много бизнес полети. Събота е добър ден за излитане, тъй като много хора пътуват в петък и се връщат в неделя, оставяйки летището по-спокойно през останалите дни.

9. Внимавайте за пренасяне на забранени предмети

Не опаковайте в ръчния си багаж предмети, които са забранени на полета или летището - това може значително да усложни преминаването ви и да ви забави. При съмнения относно допустимите предмети, се обърнете към сайта на летището и авиокомпанията.
Коментари: 0