Schneider Electric с нов регионален мениджър

Радослав Кошков ще отговаря за България, Албания, Македония и Косово

Schneider Electric с нов регионален мениджър
1152 ~ 2 мин. четене

Schneider Electric обяви назначението на Радослав Кошков за регионален мениджър на компанията за България, Албания, Македония и Косово. За първи път българин ще бъде начело на региона и ще отговаря за операциите на Schneider Electric в четирите балкански държави.

Радослав Кошков е част от екипа на Schneider Electric от 2000 г. Той преминава през различни нива и позиции, като през годините успява да развие отлични лидерски умения, както и да демонстрира много високи резултати в областта на продажбите и в развитието на взаимоотношенията с различните партньори на компанията.

Преди да поеме управлението на бизнес операциите на Schneider Electric в четирите държави от региона,  той заема длъжност Директор продажби Партньорски канали за България, като отговаря за представянето и развитието на основните канали и управлява екипа по продажбите за производители на табла, контрактори, производители на машини, системни интегратори в автоматизацията и проектанти.

През годините Кошков заема ключови позиции в отделите Дистрибуция и Бизнес развитие, управлява продажбите за различни канали и пазари на цели продуктови гами, както и маркетинговите активности към партньорите на компанията.

Освен дългия си кариерен път в Schneider Electric, Кошков е преминал през множество обучения,  сред които лидерски академии, както и тренинги, развиващи уменията за създаване и управление на ефективно работещи екипи, мениджмънт на продажбите и дистрибуторските канали, иновации в маркетинга и умения за водене на преговори. Има магистърска степен от Факултета за френско обучение по електроинженерство към Технически университет София, както и професионален сертификат по Мениджмънт от Open University (UK) от партньорската им програма с Нов български университет и ниво 3 в Лидерската програма на INSEAD.

Досегашният регионален мениджър Йонуц Фаркаш предстои да заеме позицията Вицепрезидент Стратегическо развитие за Европа и Южна Америка в направление Електроразпределение. Компанията високо оценява неговия лидерски стил и постижения, уменията му за развитие на бизнеса, продажбите и маркетинга, за работа с хора и управление на екипи, както и задълбоченото му разбиране на бизнес операциите и динамиката на взаимодействието с различни институции. Schneider Electric вярва, че енергичният му управленски стил, стимулиращ сътрудничеството, уменията му да води успешни преговори, иновативният му подход и способността му да адаптира бизнес модели към динамично променяща се среда, са предпоставка той да постигне отлични резултати и на новата си позиция.  

Подкрепи Economic.bg