Серия от взривове в Шри Ланка, има над 180 жертви

Все още никой не е поел отговорност за нападенията

Серия от взривове в Шри Ланка, има над 180 жертви

Снимка: БТА

2801 ~ 1 мин. четене
Серия от взривове разтърси Шри Ланка по време на католическия Великден. По последна информация загиналите са над 180 души, а ранените - стотици, предадоха световните медии. 

Все още никой не е поел отговорност за нападенията.

Тази сутрин в три църкви, намиращи се в различни части на острова, са избухнали 3 експлозии по време на Великденските литургии, при които бяха убити над 130 души.

По-късно в столицата на Шри Ланка - Коломбо са атакувани три големи хотела, посещавани от чуждестранни туристи. По данни на BBC има загинали граждани от над 9 националности.

Взривовете на различни места продължават и броят им вече е осем. Последните два взрива са били в предградие на столицата Коломбо.

По информация на посолството ни в Индия в един от пострадалите хотели е имало българи, които не са пострадали. Дипломатическата служба има връзка с тях и ще им окаже съдействие. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Индия на дежурен телефон : +919910999498.

Премиерът Бойко Борисов определи определи атентатите като "ужасяващи". "Потресен съм от новината за ужасяващите атентати в църкви и хотели в Шри Ланка, довели до загубата на толкова много хора и стотици ранени. Осъждам най-категорично тези жестоки актове на тероризъм, които не биха били оправдани с никакви каузи", коментира той.

Коментари: 0