Серията Huawei P40 ще е осезаемо по-евтина от P30

Една от причините вероятно е в липсата на Google Mobile Services

Серията Huawei P40 ще е осезаемо по-евтина от P30

Снимка: БТА

Huawei P30 Pro дебютира при цена от 1000 евро през миналата година, a P30 – при 800 евро. Тазагодишният флагман на китайския играч обаче се очаква да е по-евтин, пише GSMArena, позовавайки се на неофициални слухове. Причината до известна степен се крие в липсата на Google Mobile Services (GMS), пише още изданието. 

Очакванията са за стартова цена на Huawei P40 от 600 евро, което вероятно би дало начална цена от 800 евро на P40 Pro. Тази година обаче се очаква да има и трети модел от серията – Huawei P40 Pro Premium, който вероятно ще струва 1000 евро при дебюта си.

Спецификациите на устройствата звучат повече от добре. Камерата на Premium версията например обещава 10-кратно оптично увеличение, на Pro модела – 5-кратно, а на базовия модел – 3-кратно. Huawei ще внедри и нови сензори, с помощта на които основната камера ще може да се похвали с 52 MP. 

Информацията сочи, че Google таксува с до 40 долара на телефон за GMS лиценз за устройства, продавани в Европа. 

На фона на очакванията, че цените на Galaxy S20 серията на Samsung ще поскъпнат, понижението в цената на Huawei може да накара потребителите да се замислят сериозно дали пък не могат да преглътнат липсата на Google Play Store и Maps. 

Триото Huawei P40 ще бъде представено в Париж в края на март.
Коментари: 0