Сестрата на Ким Чен-ун чака второ дете

Новината разпространи южнокорейско издание

Сестрата на Ким Чен-ун чака второ дете

Ким Йо-джон с южнокорейския президент Мун Дже-ин (вдясно)

Снимка: БТА

2981 ~ 1 мин. четене
Ким Йо-джон, сестрата на севернокорейския диктатор Ким Чен-ун и ръководител на пропагандния апарат на Пхенян, е бременна.

По време на пътуването си в Южна Корея за зимните олимпийски игри Ким казала на южнокорейския президент Мун Дже-ин, че очаква второто си дете, според източници на изданието Korea Herald, пише "Бизнесинсайдър".

Ким показала признаци на известен дискомфорт, твърди изданието, и затова споделила на Мун Дже-ин новината за бременността си. 

Посещението на миловидната севернокорейска функционерка получи сравнително приятелски отзвук в южнокорейските медии, въпреки че тя има видна роля в севернокорейския режим, обвиняван в неспазване на човешките права на собствените си граждани.

Ким създаде и новина, като отправи покана към Мун Дже-ин сда се срещне с браат й Ким Чен-ун, което, ако се състои, ще е и първата среща на севернокорейския ръководител с чуждестранен държавен глава.

Ако е вярно, съобщенията за втората бременност на Ким ще потвърди спекулациите, че тя вече има едно дете. 

Децата на Ким Йо-джон ще са част от управляващата династия и вероятно ще получат важна политическа служба след години, но вероятно няма да могат да имат претенции за висшия държавен пост, тъй като и брат й Ким Чен-ун също се смята, че има собствени деца.

Информацията за личния живот на севернокорейските лидери обаче е толкова ограничена, че дори точната дата на раждане и възраст на Ким Чун-ун не са напълно потвърдени.
Подкрепи Economic.bg