Северна и Южна Корея се договориха за нова среща през септември

Тя ще се проведе в Пхенян

Северна и Южна Корея се договориха за нова среща през септември

Снимка: БТА

Северна и Южна Корея се договориха за нова среща на върха през септември в Пхенян, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на южнокорейското министерство на националното обединение.

Високопоставени представители на двете Кореи се срещнаха днес да уговорят дата и място на третата среща на върха между южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в демилитаризираната гранична зона Панминчжон.

Южнокорейската делегация в днешните преговори е предвождана от министъра на обединението Чхо Мьон-кьон и включва помощника на президента Мун по севернокорейските ядрени въпроси Нам Гуан-пьо.

Севернокорейската делегация е предвождана от И Сон-гуон, отговарящ за междукорейските отношения. Северна Корея, която предложи миналата седмица да бъдат проведени днес преговори, изпрати и представители, които са контролирали в миналото междукорейски икономически инициативи.

Припомняме, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещнаха през април и се споразумяха да се среща отново през есента. Първата им среща получи огромно медийно внимание. 
Коментари: 0