Северна Корея изстреля още две ракети в посока Японско море

Според Сеул това е отговор на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея

Северна Корея изстреля още две ракети в посока Японско море
Северна Корея изстреля още две ракети с малък обсег, които според Сеул, са отговор на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, пише британският вестник The Telegraph.

Допълнителни изстрелвания на ракети са много вероятни, тъй като севернокорейските военни провеждат своите собствени летни учения. Това се казва в съощение на генералния щаб на южнокорейската армия.

Северна Корея направи серия от тестове, откакто Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп се договориха да съживят прекъснатите преговори за ограничаване на ядрения арсенал на Пхенян.

Американски правителствен служител заяви, че е изстреляна поне една ракета, която както изглежда е подобна на предишните и е с малък обсег.

Тръмп омаловажи последните ракетни изпитания в Северна Корея, когато говори пред репортери по-рано.
„Казвам го отново: Няма ядрени тестове. Всички ракетни изпитания са на къси разстояния. Няма тестове за балистични ракети. Няма ракети с голям обсег. "

Ким Чен Ун заяви, че действията на Пхенян са отговор на военните учения на САЩ и Южна Корея, които се провеждат този месец.

Съединените щати и Южна Корея започнаха компютърно симулирани учения, като алтернатива на предишни мащабни военни тренировки, които бяха преустановени за да се даде ход на преговорите със Северна Корея.
Коментари: 0