Шефът на Disney смята, че ако Стив Джобс беше жив, щяха да се слеят с Apple

Той разкрива това в своята автобиография

Шефът на Disney смята, че ако Стив Джобс беше жив, щяха да се слеят с Apple

Стив Джобс

Снимка: Wikipedia

Изпълнителният директор на Disney Боб Айгър смята, че би обсъдил сливане на Disney с Apple, ако Стив Джобс не беше починал през 2011 г., според пасаж от новата му автобиография, публикувана във Vanity Fair.

„С всеки успех, който компанията имаше след смъртта на Стив, винаги има момент в разгара на вълнението ми, когато си мисля, че бих искал Стив да е тук за това“, пише Айгър.

„Не е възможно да не провеждам разговора с него в главата си, който бих искал да имам в реалния живот. Вярвам, че ако Стив все още беше жив, щяхме да обединим нашите компании или поне да обсъдим възможността много сериозно. "

Айгър пише за близките си отношения с Джобс, породени от решението на Disney да придобие Pixar - другата компания на Джобс - за 7,4 милиарда долара през 2006 г. Тази сделка постави Джобс в борда на Disney. Айгър се присъедини към борда на Apple през 2011 г. и остана до миналата седмица, когато навлизането на Apple в стрийминга на видео го принуди да подаде оставка.

Анализаторите спекулират за сливането на Apple с Disney от години, въпреки че размерът на компаниите може да направи сделка несъстоятелна, особено след като правителството на САЩ засилва регулаторния контрол на най-големите технологични компании. Apple има пазарна капитализация от над 1 трилион долара. Пазарната оценка на Disney е 246 милиарда долара със стойност на предприятието над 300 милиарда долара. 

Придобиването на Disney сега би било най-голямата сделка за всички времена.

Все пак липсата на опит у Apple в медиите и напоследък интереса към стрийминг с абонамент прави Disney идеален партньор. Disney стартира своята услуга за стрийминг Disney + през ноември, продукт от 6,99 долара на месец, който се очаква да има от 60 милиона до 90 милиона глобални абонати до края на фискалната 2024 г. 

Apple ще стартира абонаментната си видео услуга, Apple + на 1 ноември за $ 4,99 на месец, пише CNBC.
Коментари: 0