Шефът на Ryanair иска жена да го смени на поста

Засега обаче не е ясно кой ще го наследи

Шефът на Ryanair иска жена да го смени на поста

Снимка: Wikipedia

След 30 години начело на Ryanair, Майкъл О'Лиъри казва, че "в идеалния случай" жена ще го замени като главен изпълнителен директор на най-голямата бюджетна авиокомпания в Европа.

Ryanair се преструктурира, като О'Лиъри става главен изпълнителен директор на групата - и ще наблюдава главната авиокомпания Ryanair, австрийското й дъщерно дружество Laudamotion и полската Ryanair Sun.

Този ход създава свободна длъжност като главен изпълнителен директор на самата авиокомпания Ryanair. 

По този повод О'Лиъри каза: „Ако можех аз да избера, ще е жена".

"Това би било много важен разрив с миналото на Ryanair. Тя се управлява от мен през последните 30 години.  Искам някой, който да има обратния на моя ограничен набор от умения. Жена, която е състрадателна, грижовна, мила, разлика от хищническо копеле като мен", коментира той темата.

Все пак обаче, О'Лиъри смята, че постът ще поеме някой висш ръководител, който вече работи за Ryanair.

Единствената жена, която отговаря на тези условия, е Карол Шарки, която е в Ryanair от 1995 г. и е назначена за главен директор по рисковете през май 2018 г.

Смята се, че водещият кандидат мъж е Питър Белю, главен оперативен директор от 2017 г. Той управлява Malaysia Airlines, преди да се върне в централата на Ryanair в Дъблин по време на пилотската криза.

Но има още трима силни претенденти: главният финансов директор Нийл Сорахан, главният търговски директор Дейвид О'Брайън и главният маркетинг директор Кени Джейкъбс, пише "Индипендънт".

Изборът ще бъде направен до края на годината.
Коментари: 0