Шефовете на Funtasy Ring Park на море, служителите без заплати

Работниците все още не могат да получат документите си

Шефовете на Funtasy Ring Park на море, служителите без заплати

Служителите на Funtasy Ring Park остават без заплати вече втори месец, докато шефовете им се глезят на морето.

Служителите се обърнаха към Economic.bg заради публикация в социалната мрежа Facebook, в която един от старите собственици на Funtasy Ring Park – Джордж Цирцикус, заедно с още две служителки от увеселителния парк , заемащи мениджърски позиции, качват снимка на която пише “FRP FOREVER” (Фънтази ринг парк завинаги).


Преди седмица фирмата „Фънтази паркс енд геймс“ обяви, че напуска Sofia Ring Mall заради редица нарушения в договора за наем, ненавременно откриване на обекта, строителни недостатъци и недостатъчна рекламна кампания.

Екипът ни потърси ръководството на Sofia Ring Mall за коментар по темата. Пред Economic.bg Никос Ксеталис, мениджър на Sofia Ring Mall, обясни, че причината за раздялата е неизпълнение на договорни задължения от страна на „Фънтази паркс енд геймс“, и по-конкретно неплащане на наем от няколко месеца.

Междувременно служителите не могат да получат документите от старите си работодатели. Главният офис, намиращ се на бул. „България“ 102 затваря, а служителката от отдел "Човешки ресурси" им обяснява, че не може да им ги даде, докато не ги подпише „някакъв адвокат“, тъй като по думите й другият собственик Дионисис Каралис е неоткриваем.

Повечето от хората, обърнали се към нас, са със семейства, заеми, кредити и ипотеки. Те са потърсили адвокат и са решени да търсят правата си. Част от тях остават да работят в парка, който отскоро се стопанисва от собствениците на мола.

От ръководството на Sofia Ring Mall се ангажират занапред да бъдат коректни, отговорни и не на последно място надежден работодател за всички служители на увеселителния парк.


Economic.bg продължава да следи темата. Очаквайте подробности.

Коментари: 0