Shell обединява сили с BMW

Shell V-Power ще бъде препоръчвано гориво за автомобилите BMW

Shell обединява сили с BMW
4058 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Shell разширява сътрудничеството си с BMW Group, след като компанията ги обяви за единствен препоръчван глобален доставчик на моторни масла за следпродажбане обслужване, съобщиха от Shell.

Компанията ще бъде първокласен технологичен партньор и ексклузивен доставчик на първокласни моторни масла. Shell V-Power ще бъде препоръчвано гориво за автомобилите BMW. 

Сътрудничеството със смазочните продукти обхваща състезанията Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), шампионата TUDOR United SportsCar (USCC) и 24-часовата надпревара в обиколката N?rburgring-Nordschleife (Германия), като включва състезания в Австрия, Германия, Холандия, Русия и САЩ.

"Автомобилните състезания са наша страст - това се потвърждава и от дългогодишното участие на Shell на арената на международните моторни спортове. Щастливи сме да разширим нашето сътрудничество като партньор на BMW Motorsport, в допълнение на това да бъдем препоръчван доставчик на моторни масла за следпродажбено обслужване за BMW Group", заяви изпълнителният вице-президент на Shell Марк Гейнсбороу.

Участието на Shell в моторните спортове помага на компанията да развие своята гама от продукти за обикновения автомобилен водач, като новото партньорство затвърждава този ангажимент.


Подкрепи Economic.bg