Шест оферти са подадани за изграждане на тол системата

Вчера пътната агенция обяви търга със срок за подаване на предложенията 24 часа

Шест оферти са подадани за изграждане на тол системата
1532 ~ 1 мин. четене

Шест са постъпилите оферти в за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Вчера Агенция "Пътна инфраструктура" обяви търга със срок 24 часа за подаване на офертите.

До 17 ч. днес оферти се подаваха в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“. Постъпили са и три жалби в Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от регионалното министерство без да уточнят кои са кандидатите да заменят сегашните винетки за събиране на пътни такси. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лв. без ДДС. Тол системата ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.

По-рано министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че срокът за подаване на оферти ще бъде удължен, може и със 7 дни, "защото трябва да се подадат оферти и всеки ден е ценен", но това не се случи. 

„Досега сме изгубили, не министерството и държавата, а обществото, тъй като това са средства за изграждане на инфраструктура и рехабилитация, за пътна безопасност, над 600 млн. лева. Войната по пътищата наистина е сериозен проблем, трябва да спечелим войната за тол-овете, за да решим проблема и да спечелим войната по пътищата. Офертите на кандидатите са готови, те са подавани неколкократно назад във времето“, каза Нанков. 

Подкрепи Economic.bg